Hvad betyder asian handicap?

Ja, hvad betyder asian handicap egentlig? Vi har fået mange henvendelser fra folk, som har spurgt ind til, hvad asian handicap er, og hvordan det fungerer. Derfor vil vi kort på denne side kort forklare, hvordan og hvorledes asian handicap hænger sammen.

Når du spiller på asian handicap, så giver eller fratrækker du i princippet et mål fra et af holdene. Lad os se hvordan det fungerer i praksis:

Valencia – FC. Barcelona

Lad os sige at du har mulighed for at spille: Barcelona (-1,5) til odds 1,70

Hvis du spiller på ovenstående tip, så skal barcelona vinde med 2 mål eller mere. Det skal de fordi, at du i princippet giver dem -1,5 mål, når kampen starter. Så du skal se det, som at Barcelona ved stillingen 0-0 faktisk er bagud med 0-(-1,5).

Lad os dernæst sige at du har mulighed for at spille: Barcelona (-1) til odds 1,40

For at det væddemål går hjem, så skal Barcelona stadig vinde med 2 eller mere. Forskellen den her gang er bare, at du får indskuddet tilbage, hvis Barcelona kun vinder med 1 mål. Derfor er oddset heller ikke lige så højt, som det første vi havde fat i.

Lad os så sige at du har mulighed for at spille: Barcelona (-0,5) til odds 1,10

For at væddemålet går hjem, skal Barcelona egentlig bare vinde kampen. Det vil altså være det samme, som hvis du oddsede helt normalt 1×2 på, at Barcelona skulle vinde kampen.

Lad os til sidst sige at du har mulighed for at spille: Barcelona (0) til odds 1,05

For at væddemålet går hjem skal Barcelona vinde. Og du vil få indsatsen tilbage, hvis kampen ender uafgjort. Ved det her væddemål tillægges der altså ikke noget handicap.

Inden vi slutter af, kigger vi også lige kort på de kvarte handicaps:

Lad os sige at du har mulighed for at spille: Barcelona (-1,-1,5) til odds 1,50

I princippet skal du se det som, at du faktisk har lavet to væddemål. Du har i princippet både oddset på -1 og -1,5. Så begge væddemål udregnes selvstændigt og hver for halvdelen af den samlede indskudssum. Hvis Barcelona vinder kampen med 2 mål eller mere, så vil både -1 og -1,5 gå hjem, og du får altså 1,50 af hele dit indskud (hvis du havde oddset 100 kr. ville du altså få 150 kr.)

Hvis Barcelona kun vinder med et mål, så er -1 gået hjem, men det er -1,5 jo ikke. Derfor får vi indskuddet for den ene halvdel af væddemålet hjem (-1) samtidig med, at indskuddet for den anden halvdel af væddemålet går tabt (hvis du havde oddset 100 kroner, ville du kun få 50 kr tilbage).

Jeg håber, at du nu forstår, hvordan og hvorledes asian handicap hænger sammen. Hvis ikke, så er du velkommen til at fange os på livechatten eller sende os en e-mail. Husk at vores eksperter kommer med spilforslag hver eneste dag. Tjek dagens spilforslag ud her!